Lähiruokaohjelma

torstai 1. maaliskuuta 2018

Kokkimaajoukkueen uusi kampus avattu!




Suomen Kokkimaajoukkue on saanut uudet harjoittelutilat Helsingistä entisestä Vuorilahden kurssikeskuksesta. Laajasalossa sijaitsevat tilat saivat uusien toimijoiden myötä myös uuden nimen Leijonaranta (virallisesti CToF campus). Uusi kampus mahdollistaa kunnolliset kylmän ja lämpimän keittiön erilliset harjoitustilat sekä harjoitusillallisten tarjoamisen asiakkaille. Alueella on myös kunnolliset yöpymistilat.


Kampuksen vihkivät juhlallisesti käyttöön maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä kokkimaajoukkueen suojelija Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sopivasti suomalaisen kulttuurin (ja ruokakulttuurin sekä ruisleivän) päivänä 28.2.2018. Mukana avajaisseremoniassa olivat myös Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen ja kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.



Vapaavuori korosti puheessaan suomalaisen ruokakulttuurin esiinmarssia maailman huipulle, ja miten ruoka yhdistää ”stadin ja landen”. Vapaavuori nosti esiin myös Suomen edelläkulkijuuden esimerkiksi ravintolapäivän lanseeraamisessa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja ruoan ympärille muodostuneen yhteisöllisyyden. Kokkimaajoukkueelta Vapaavuori odottaa apua nostaa Suomen asemaa kansainvälisesti tunnettuna ruokamaana, ja myös samalla Helsingin kiinnostavuutta.


Leppä toi puheessaan esiin suomalaisen ruoantuotannon vahvuudet: puhtaat raaka-aineet ja osaava ruokaketju, joka pitää sen, minkä lupaa. Hän myös muistutti hallitusohjelman kirjauksesta kääntää Suomen kauppatase meille positiiviseksi ja kokkimaajoukkueen roolista tämän tavoitteen saavuttamisessa toimimalla ikkunana suomalaiseen ruokakulttuuriin. Leppä kiitti kokkimaajoukkuetta sitoutuneesta ja pitkäjänteisestä harjoittelusta, joka on siivittänyt joukkuetta hyviin kokkiolympialaisten ja MM-kisojen saavutuksiin vuosina 2012, 2014 ja 2016 ja odotti Porilaisten marssin soittoa tulevina vuosina!


Kokkimaajoukkueen tärkeimpinä sponsoreina toimivat Electrolux ja Helsingin kaupunki ja muita yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä yli 20. Maa- ja metsätalousministeriö on tukemassa toimintaa tänä vuonna valmennuskoulutusten osalta. Niiden myötä joukkue saa toivottavasti uusia ideoita ja näkökulmia sekä lisäpotkua suunnatessaan tämän vuoden marraskuussa kohti Luxemburgin kokkien maailmanmestaruuskisoja.




Joukkueessa kilpailevat kapteeni Niko Lehto, Matias Haapsaari, Kari Julin, Atte Lassila, Juha Lehtonen, Samuel Mikander, Pinja Paakkonen, Simo Pietarinen, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja Mattias Åhman. Joukkueenjohtajana toimii Kristian Vuojärvi ja joukkueen toiminnanjohtajana Tapio Laine.

Avajaisissa saimme makupaloja harjoiteltavista kilpailuannoksista.






Toivotan kokkimaajoukkueelle sinnikkäitä harjoitustunteja sekä onnea ja menestystä tuleviin kilpailuhaasteisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti